Skip to main content

Sky Networks gaat partnership aan met Cryptshare

Rijswijk, april 2022 – Sky Networks, specialist in cybersecurity en cloud security, heeft onlangs een partnerovereenkomst getekend met Cryptshare, de leider in het veilig en gecontroleerd delen van (persoons)gevoelige data in e-mails en bijlagen.

Omdat e-mail een universeel geaccepteerde standaard is voor communicatie, eenvoudig te gebruiken en wereldwijd beschikbaar, wordt het primair ingezet om vaak ook gevoelige informatie en bestanden te delen. Echter, de huidige normen en eisen, vooral voor beveiliging, gaan veel verder dan de bestaande mogelijkheden van e-mails. Bijna elk bedrijf of autoriteit moet vertrouwelijke bestanden elektronisch uitwisselen – en vaak zijn zelfs de geschreven berichten in e-mails van gevoelige aard en moeten ze worden beschermd. Het is op dit punt dat security issues naar boven komen. E-mailsystemen zijn immers een belangrijk doelwit van aanvallen voor criminelen, hackers en industriële spionage.

Als je goed kijkt naar hoe e-mail werkt, is het niets meer dan een digitale ansichtkaart: het is goedkoop en snel geleverd, de inhoud is echter leesbaar voor iedereen die het bij zich heeft of onderschept, en hoewel het meestal aankomt bij de juiste geadresseerde, weet je niet welke route het heeft genomen, of wie onderweg ‘meegekeken’ heeft. Bovendien belast de enorme hoeveelheid en grootte van e-mailbijlagen de e-mailsystemen in bedrijven onnodig. Vaak zijn bijlagen groter dan gewenst of toegestaan, creëren ze extra kosten (opslag) en zijn ze in veel gevallen vertrouwelijk. Voorbeelden van dergelijke bijlagen zijn contracten, patiëntendossiers, dossiers van de rechtbank, bouwtekeningen, juridische stukken, etc. Het zijn met name die grote digitale bestanden, die niet via e-mail kunnen worden verzonden of worden afgewezen, die werknemers en andere belanghebbenden ertoe brengen andere middelen te gebruiken om bestanden uit te wisselen. Producten zoals USB-sticks, oplossingen voor het delen van bestanden of clouddiensten, die ze kennen van privégebruik, zijn direct beschikbaar. Het resultaat: het ongewenste gebruik van niet-geautoriseerde software en tools in bedrijven om gegevens uit te wisselen met een kans op datalekken.

Het antwoord op al die uitdagingen biedt Cryptshare – een digitale communicatieoplossing voor veilige uitwisseling van informatie. Hiermee kunnen e-mails en bestanden van elke grootte ad-hoc worden uitgewisseld – eenvoudig en veilig, met controleerbaarheid en tegen lage kosten.

De voordelen: de gegevens zijn beschermd tegen ongewenste externe toegang en het is mogelijk om veel grotere bestanden te verzenden dan via gewone e-mail.

Optimale gebruikerservaring: de ontvanger wordt via e-mail op de hoogte gebracht dat er een overdracht voor hem beschikbaar is. Via een afzonderlijk ontvangen uniek wachtwoord of via elektronische identificatie (eID) kunnen ze de berichten en bestanden vervolgens direct en veilig downloaden van de server die zich bij het bedrijf van de afzender bevindt. Omdat het systeem zonder gebruikersaccounts werkt, is er geen registratie nodig voor afzender of ontvanger.

Cryptshare biedt volledige controleerbaarheid voor alle in- en uitgaande overdrachten. Het biedt duidelijke en begrijpelijke meldingen voor de afzender over wanneer de e-mail en bestanden zijn verzonden en afgeleverd bij de beoogde ontvanger. Met dit alles en verdere functies helpt het bedrijven om te voldoen aan compliance regels en voorschriften.

Met behulp van de metafoor van hierboven: terwijl een gewone e-mail kan worden vergeleken met een ansichtkaart, is Cryptshare een pakket op maat dat wordt afgeleverd door een persoonlijke koerier.

Peter Mesker, senior solutions architect bij Sky Networks onderbouwt:
Fijn dat wij Cryptshare aan ons portfolio kunnen toevoegen. Vanuit mijn jarenlange ervaring met het team van Cryptshare in Nederland en hun oplossingen ben ik reeds langer overtuigd van de toegevoegde waarde van deze effectieve oplossing. Met ons team kunnen we klanten snel helpen, maar zeker ook ondersteunen met support vragen, automatiseringsstappen of rond compliancy zoals NTA7516 of eIDAS.

Lucien Barink, General Manager Benelux & Scandinavia van Cryptshare voegt toe:
“We zijn erg enthousiast samen te werken met Sky Networks. Een jonge partij met bekenden om onze business te continueren en om zo verdere groei in Nederland te realiseren. Het team van Sky Networks begrijpt de cybersecurity markt en heeft de juiste ervaring en kennis om deze innovatieve oplossing samen te implementeren en te ondersteunen.”

Over Sky Networks
Sky Networks is een kwalitatief hoogstaande jonge cybersecurity specialist die ICT infrastructuren optimaal beveiligt. Het team, met jarenlange ervaring en expertise, beschermt 24×7 de business van hun klanten tegen cyberthreats.
Als onafhankelijke specialist ontwerpen, leveren en implementeren zij cybersecurity oplossingen. Dit kan in combinatie met een serviceovereenkomst worden geleverd of in zijn geheel “as-a-service”.
De specialiteit is gericht op on-premise, hybrid en multicloud omgevingen met als oplossingsgebieden: Secure the User, Secure the Network, Secure the Cloud en Secure the Application.

Over Cryptshare
Het Duitse Cryptshare AG ontwikkelt en distribueert software-oplossingen voor bedrijven waarmee ze hun processen kunnen ondersteunen, optimaliseren en monitoren. Het hoofdkantoor en ontwikkelingsafdeling van het bedrijf, opgericht in 2007 met meer dan 70 medewerkers, is gevestigd in Freiburg im Breisgau in Duitsland. De focus ligt op Cryptshare, een communicatie-oplossing voor het beveiligen van de uitwisseling van informatie. Het kan worden ingezet om e-mails en bestanden van elke grootte en type ad-hoc uit te wisselen, op een eenvoudige en veilige manier, met een gedetailleerde audit log en een sterke ROI. De software oplossing wordt gebruikt in meer dan 40 landen bij meer dan 2.000 bedrijven en heeft ongeveer 4 miljoen gebruikers. Cryptshare is gecertificeerd voor NTA 7516 “norm voor veilig mailen”. Meer weten:  www.cryptshare.com