Oplossingen
Een security architectuur is opgebouwd uit verschillende samenwerkende onderdelen en heeft als doel een enabler te zijn voor uw organisatie, klanten en medewerkers voor het leveren van continuïteit en een secure omgeving.
Hier komt veel bij kijken, zeker ten tijde van de digitale transformatie waarin wij ons bevinden. Met de verschuiving van de workloads richting de cloud enerzijds en de gebruikers die overal met elk device moeten kunnen werken anderzijds, is het ‘securen’ van uw business een serieuze uitdaging.
Een cybersecurity architectuur combineert security solutions (software en appliances) en biedt de infrastructuur om uw organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen. De cybersecurity architectuur dient adaptief te zijn, dat wil zeggen, moet zich kunnen aanpassen aan het veranderende landschap van cyberdreigingen, onafhankelijk van de fase van uw digitale transformatie-reis. Met interne en externe cyberdreigingen is het essentieel dat een securityarchitectuur gebaseerd is op een vastgestelde strategie of framework.
Wij gaan die uitdaging graag samen met u aan door het adviseren en realiseren van de meest effectieve security architectuur en inrichting voor uw business. Nieuwe (cloud-based) security architecturen ter vervanging van de diversiteit van on-premises security services van meerdere leveranciers zijn noodzakelijk. Binnen deze security architecturen zitten verschillende security services, of beter gezegd “kritische control points” welke essentieel zijn. Wij bieden deze aan binnen vier oplossingsgebieden: Secure the User, Secure the Cloud, Secure the Network en Secure the Application.
Focus ligt niet alleen op defensie, maar meer en meer ook op detectie en response mogelijkheden. Vandaar dat visibility en analysis ook belangrijke bouwblokken vormen. En uiteraard is de architectuur niet beperkt tot de IT omgeving, maar worden ook headless devices (IOT) en industrial devices (OT) erbij betrokken.
Het resultaat van de adaptieve security architectuur is dat organisaties een geconsolideerde architectuur krijgen die, beheerd als een enkele entiteit en locatie onafhankelijk, de assets, gebruikers, data, performance, beschikbaarheid en veiligheid faciliteert. De ‘continuous response’ mindset en de gebalanceerde investering in geïntegreerde preventie, detectie, response en voorspelbaarheid zijn cruciaal bij de realisatie van deze architectuur.
Met onze zorgvuldig geselecteerde ‘platform’ partners, gecombineerd met onze persoonlijke aanpak, ervaring en visie, helpen wij onze klanten graag bij deze digitale transformatie-reis.
SASE en ZTE schrijven een ‘thin branch’ en ‘heavy cloud’ voor met een smalle IT footprint op de remote locaties, bijvoorbeeld een SD-Wan gateway en alle noodzakelijke security services welke inline geboden worden vanuit de cloud. De voordelen van deze aanpak zijn lage latency, consistente security policies, een kleiner aanvalsoppervlak en geen knelpunten, tegen een gunstigere TCO. De adoptie van deze zogenaamde ‘borderless enterprise’ zal voor vele organisaties uitdagend zijn en vereist een gefaseerde aanpak met een nauwe samenwerking tussen CISO en de solutions/security architecten.
In het complexe proces van de digitale transformatie is de juiste cybersecurity architectuur een belangrijk aandachtsgebied. Met de kennis dat er een continue en toenemende dreiging is, is het van belang samen de security maatregelen te controleren en te verbeteren, zonder complexiteit toe te voegen.